HOLLOW COVES – MOMENTS

Ryan Henderson en Matt Carins vormen samen het indiefolkduo ‘Hollow Coves’, een nieuwe groep met zijn roots in Brisbane, Australië die met hun eenvoudige, maar zeer melodieuze nummers en hun vocale harmonieën langzaam maar zeker een permanente plaats in de wereld van de hedendaagse folk- en popmuziek lijken te gaan afdwingen.

Ze debuteerden in 2017 op plaat met de release van een eerste ep “Wanderlust” waarmee ze al gauw airplay wisten te verkrijgen op allerlei internationale radiostations. Dat er daarna wordt uitgekeken naar een eerste volwaardig album van ‘Hollow Coves’ hoeft dan ook niet echt te verbazen. Die cd is er nu gekomen onder de titel “Moments”, een plaat waarop het duo elf nieuwe nummers presenteert.

De openingstrack is de song “Anew” (zie video), een nummer dat handelt over zelfmoord, de belangrijkste oorzaak van overlijden bij jongeren in Australië. Om hun leeftijdsgenoten met donkere gedachten een hart onder de riem te steken brengt ‘Hollow Coves’ in dit nummer wel een boodschap van hoop, motivatie en optimisme. Daarna volgt de albumtiteltrack “Moments”, een folkliedje in zijn meest pure vorm met akoestische gitaren en harmonieuze samenzang tussen de twee bandleden.

Op de tweede video bij deze recensie krijgt u een akoestisch gebrachte versie van de als eerste single uitgebrachte song “When We Were Young”, alweer een beklijvend mooi liedje zoals we er nog wel een paar te horen krijgen op dit melancholische en melodieuze album. Daarbij denken we dan vooral aan de songs “The Open Road”, “Adrift”, pianoballad “Patience”, het sobere “Ran Away” en het door strijkers ondersteunde “Beauty In The Light”.

Maar u zal geen minder vlot in het gehoor liggend liedje kunnen vinden op dit “Moments”-album van ‘Hollow Coves’, want ook de twee afsluitende tracks “Notions” en “Patience” zijn ontzettend mooi. Het beluisteren van deze cd wil alvast zorgen voor heel aangename ‘momenten’ in uw leven. Als u fan bent van de melodieuze sound van bands als ‘Lord Huron’ of ‘Bear’s Den’, dan zal u dat ongetwijfeld kunnen bevestigen als u even de moeite van het luisteren naar deze tijdloze prachtplaat wil nemen.

(valsam)

 

 

11 november 2019: Vondelkerk, Amsterdam, NL
12 november 2019: Vondelkerk, Amsterdam, NL
17 november 2019: Muziek-O-Droom, Hasselt, BE

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Nettwerk Music Group

video